Skip to content

Fremkom
– Et strategisk samarbejde

FremKom er et projekt, der har til formål at sætte fokus på fremtidens kompetencebehov i Nordjylland. På den måde viser rapporter og resultater, hvilke kompetencebehov og –udfordringer, der findes blandt nordjyske virksomheder og organisationer nu og fem år frem i tiden. Der er på nuværende tidspunkt udarbejdet tre Fremkom projekter.

Det særlige ved FremKom er, at projektet bygger på et strategisk samarbejde mellem aktører inden for erhvervs-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Det er et samarbejde, der har været til stede fra startskuddet i 2007, hvor Vækstforum Nordjylland og det tidligere Beskæftigelsesregion Nordjylland (nu Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord) igangsatte FremKom samarbejdet.

Det fælles strategiske samarbejde i FremKom har også være iøjnefaldende for udlandet, hvor FremKom i efteråret 2015 var med i finalen til den europæiske pris EPSA (European Public Sector Award) under kategorien ”Cross-Cutting”. Denne nominering var netop tilegnet det unikke samarbejde mellem aktører inden for erhvervs-, beskæftigelses- og uddannelsesområdet, og dét at alle står sammen om en fælles analyse og et fælles arbejde inden for fremtidens kompetencebehov.

Projektets 3 trin:

1. Generere bred viden om fremtidens kompetencebehov, gennem dybdegående analysearbejde.

2. Igangsætte en debat omkring analysens resultater, særligt med fokus på, hvilke resultater der bør tages hånd om.

3. Sætte gang i kompetenceudviklende initiativer og projekter i praksis i hele Region Nordjylland, på baggrund af analysens resultater.

 Du kan læse meget mere om dette i de tidligere rapporter.

Hvorfor er FremKom projektet vigtigt?

Et fortsat fokus på fremtidens kompetencebehov er afgørende for at sikre kvalificeret arbejdskraft, fremtidig vækst og positiv udvikling i Nordjylland.  

Dygtige medarbejdere der matcher fremtidens kompetencebehov, bliver i fremtiden en vigtig nøgle til at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder og offentlige organisationer i Region Nordjylland. Viden om fremtidens kompetencebehov i Region Nordjylland giver virksomheder og organisationer en strategisk mulighed for at handle proaktivt i forhold til at uddanne medarbejdere og ledelse til fremtidens kompetencebehov fremadrettet. 

Fremkom 3

Fremkom 3

I april 2014 udarbejdede Rambøll en evaluering af kendskab og anvendelse af FremKom 2. Denne evaluering viste, at kendskabet til projektet var stigen...

Læs mere
Fremkom 2

Fremkom 2

Den 30. september 2009 besluttede Vækstforum på baggrund af interessen for FremKom 1, at der skulle tages initiativ til en ny FremKom-analyse. Erfar...

Læs mere
Fremkom 1

Fremkom 1

FremKom projektet blev sat i gang i 2007, og første analyse tog udgangspunkt i Vækstforum Nordjyllands ønske om at få lavet et pilotprojekt, der s...

Læs mere

Spørgsmål?

Sidder du og brænder inde med et spørgsmål, angående FremKom4 eller et af de andre FremKom projekter, analyser eller resultater? Så tøv endelig ikke med at skrive til os. Vi hjælper dig gerne med at besvare dit spørgsmål.

Hands